Saturday, January 20, 2018
TURKSEINFO.nl – Turks nieuws over Turkije voor Turken

Marokko krijgt ‘rode kaart’ voor mensenrechten

Mensenrechtenorganisaties luiden de klok over bepaalde rechten.

Twintig organisaties die aangesloten zijn bij de Marokkaanse Coalitie voor Rechten van de Mens hebben kritiek geuit op premier Abdelilah Benkirane. In een verslag van de Coalitie staat dat Marokko een ernstige tegenslag kent in de strijd voor verbeterde mensenrechten in het Koninkrijk. Ook merken zij op dat de regering geen enkele poging doet om het imago van Marokko te verbeteren op dat gebied.

Er is in plaats van verbetering meer geweld tegen demonstraties en zijn er meer willekeurige arrestaties en martelingen in politiebureaus en gevangenissen. Khadija Riyadi, de voorzitter van de Coalitie, stelt dat de vooruitgang van de afgelopen jaren bijna weggevaagd is in een paar maanden.

Naast kritiek op het hard optreden tegen demonstranten is er ook het nodige aan te merken op onderwijs. De hervormingen zouden te sloom verlopen en ondanks forse investeringen zijn nog veel mensen analfabeet.

3 Comments

 1. Gepke de Leef 17-09-2012 at 08:40

  Er zou in de media ook eens wat meer geschreven moeten worden over de schendingen van mensen rechten in Nederland.
  Verzorgings/bejaardenhuizen.
  politie/GGz en justitie cellen
  Kinder tehuizen waar ook nog steeds kinderen in isoleer cellen worden gegooid.

 2. a bos 17-09-2012 at 09:39

  Ik dacht dat alle rode kaarten al naar Amerika waren gegaan.

 3. Achraf 17-09-2012 at 11:42

  Niet de vergeten de mensenrechten die Nederland schend in het kader van asielzoekers, kinderen die hier komen en in de cel worden gegooid.