dinsdag, mei 22, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Alex de Souza krijgt standbeeld

18-09-2012 Sport

Alex de Souza heeft onlangs in de Yogurtcu Park een standbeeld gekregen voor zijn inzet

 

Het heeft even geduurd maar hij staat er nu, de Braziliaanse Alex de Souza heeft een standbeeld gekregen voor zijn inzet en passie voor Fenerbahce.

De nummer 10 die nu al 5 jaar speelt voor Fenerbahce heeft nu ook zijn eigen standbeeld. Alex is in de afgelopen jaar erg belangrijk geweest voor Fenerbahce, de Braziliaan is zo betrokken bij de Turkse cultuur dat zijn eigen dochter de nationale volkslied heeft gezongen en erg betrokken is bij de Turkse cultuur.

Maar was dit wel nodig ? Is Alex zo belangrijk geweest ? En alle andere spelers die tot nu toe betere statistieken hebben behaald bij Fenerbahce ? Waarom hebben die allemaal geen standbeeld ? In de media is het erg hot, iedereen heeft er wel iets over te zeggen en daar zitten enkele waarheden in.

Sergen Yalcin, ooit sterspeler bij Besiktas, kan daarom ook niet begrijpen dat een speler als Alex een standbeeld krijgen. “Er zijn zoveel belangrijke spelers geweest in de Turkse geschiedenis, die hadden eerder een beeld moeten krijgen. Heeft Alex soms de Champions League gewonnen ? Of heeft hij onhaalbare bekers binnengesleept ? Waarom krijgt een speler als Hakan Sukur bijvoorbeeld geen standbeeld dan ? En wat als een Galatasaray supporter in het park wandelt, moet hij verplicht standbeelden van Fenerbahce spelers zien ?”

Veel Turkse sport commentatoren en ex voetballers begrijpen dan ook niet waarom Alex wel een standbeeld krijgt. Voor vele Fenerbahce fans is Alex een geweldige voetballer die veel heeft gedaan voor de club, zowel sportief als alles eromheen. Daarnaast is het een geweldige technicus en wellicht de beste buitenlandse speler die ooit in Turkije heeft gespeeld. Zijn inzet en wil om aan te passen aan het Turkse cultuur is ook snel te merken bij zijn kinderen en vrouw.

 

TurkseSport.nl

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App