zondag, mei 20, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Amina: ‘Ik moest rattengif eten, ze hebben me vermoord’

18-03-2012 Nieuws

 Het Marokkaanse meisje van 16 dat met haar verkrachter was getrouwd werd volgens haar familie vermoord.

In een interview met de Wereldomroep gaven de moeder en zus van Amina meer details over de verkrachting, het huwelijk en de dood van Amina. Tijdens het sterven zei Amina: ‘Ze hebben me gedwongen om rattenhif te eten, ze hebben me vermoord’, zo verklaarde moeder Zehra Belmuallem. Haar moeder was meteen naar Aicha gegaan toen zij vernam dat haar dochter op straat was ingestort, zo voegt zus Hamida toe.

De moeder vertelt dat Amina van school naar huis ging toen haar uiteindelijke echtgenoot haar ontvoerde en vijf dagen lang verborgen hield in een schuur. Na de verkrachtingen drong de moeder van Amina aan op een huwelijk om de eer van het meisje te redden, zo vertelde Zehra. De familie van de verkrachter zag dit niet zitten maar de openbaar aanklager raadde aan om toch over te gaan tot een huwelijk.

De dood van Amina heeft voor veel opschudding gezorgd in en buiten Marokko. In het Marokkaanse wetboek staat dat verkrachters vrijuit gaan als zij met het slachtoffer trouwen. ‘De rechter beschermt de familie-eer, niet het slachtoffer,’ zegt mensenrechtenactiviste Khadija Riadi.

 

Bron: hababam.nl

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App