<?php the_title(); ?>
maandag, februari 18, 2019
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Aziz Yildirim kan niet wachten op zijn rechtzaak.

10-01-2012 Nieuws

Aziz Yildirim staat over ruim een maand terecht voor zijn aandeel in het omkoopschandaal waar zijn club Fenerbahçe bij betrokken raakte. De Turkse bond (TFF) haalde Fenerbahçe uit de Champions League aan het begin van het seizoen en verving de club door Trabzonspor. Voorzitter Aziz kondigt maandag aan dat hij grote onthullingen zal doen tijdens zijn rechtszaak.

/

In afwachting van zijn proces zit Aziz al sinds de zomer vast; volgende maand mag hij eindelijk zelf vertellen hoe hij tegen de omkopingszaak aankijkt. “Ik zie uit naar de eerste hoorzitting. Met al mijn kennis, ervaring en documentatie kan ik niet wachten op de rechtszaak. Iedereen moet heel goed aandacht besteden aan wat ik te zeggen heb”, schreef Aziz in een brief aan TV8.

“Op 14 februari ga ik Turkije opschudden. Ik zal onthullen wat niemand nog heeft gezegd, waar niemand de moed voor had. Daarna zal iedereen heel anders tegen de zaken aankijken”, belooft de gedetineerde voorzitter. Volgens Aziz heeft hij het Turkse voetbal veel gegeven, maar bedreigt de huidige omkopingszaak zijn imago. “Men wil in vijf, zes maanden kapotmaken wat ik in dertien jaar heb opgericht. Ik heb 23 miljoen euro uit eigen zak in het voetbal gestoken”, vervolgt de preses. “Ik heb een stadion gebouwd en faciliteiten, heb zorg gedragen voor tweeduizend sportamateurs. Had ik dat niet gedaan en al mijn geld in transfers gestoken, dan zou Fenerbahçe ieder jaar kampioen zijn geworden, niet om de drie jaar”, aldus Aziz.

 

Bron : Voetbalzone

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App
pagina-content