woensdag, juni 20, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Duizenden joden naar Noord-Afrika om heiligen te aanbidden

14-05-2012 Nieuws
Een groep van duizenden joden hebben een trip naar Tunesië laten schieten vanwege de Arabische Lente maar Marokko acht men veilig genoeg.

Zoals elk jaar stromen ongeveer 5000 joden Marokko binnen om daar hun heiligheden te aanbidden en te vereren. Wat veel Marokkanen niet weten is dat er om en nabij de 1200 joodse heiligheden in Marokko zijn. De 5000 joden, waarvan de meesten een Marokkaanse nationaliteit hebben, komen uit de hele wereld en richten zich vervolgens op graven waar prominente joden uit het verleden begraven zijn, zo meldt Hespress.
De belangrijkste, het graf van Amran ben Diwan, staat in de bergen van Ouazzane. Een rabbijn maakte duidelijk hoe belangrijk Marokko is voor de joden: ‘Ruim duizenden heiligen zijn begraven in Marokko en is daarmee een van de belangrijkste plaatsen in de wereld. Duizenden pelgrims komen naar Marokko’. Tijdens de slopende hitte worden duizenden joden onder politietoezicht naar het graf gebracht.
Een jood kreeg de vraag of hij de Palestijnen ook in zijn gebeden meeneemt, waar hij duidelijk van schrok. Hij antwoordde: ‘Mijn broer, joden, Arabieren en moslims, we willen allemaal vrede, laat me bidden’. De komende dagen zullen in het teken staan van het bidden bij het graf van Amran, die men beschrijft als ‘vroom, eerlijk en een goede weldoener’. Ook gooien de joden kaarsen in een groot vreugdevuur nabij een immense olijvenboom.
Opvallend genoeg vloeide de whisky de eerste dag in overvloed: ‘Drink mijn broeders’, riep een getrouwe. Een andere orthodoxe jood gebruikt een hoorn om ‘zijn gebeden te versterken’. Met een bezweet voorhoofd maakte rabbijn Natan S. duidelijk dat hij niet over politiek wil praten. ‘We bidden voor vrede in het Midden-Oosten maar ik weiger om over politiek te praten’.
Na de slopende ceremonies door de hitte van vuur, de zon en de geur van brandende kaarsen trekken de pelgrims naar een groot restaurant. Daar vieren ze met veel muziek hun dagen. Daar zal ook een verbazingwekkende veiling van kaarsen gehouden worden die miljoenen dollars opbrengt. Dat geld gaat naar een fonds voor de renovatie en het onderhoud van de 1200 heilige graven in Marokko.

 

Bron

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App