zondag, mei 20, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Een ander geluid in #MuslimRage

28-09-2012 Columns

Inmiddels kent iedereen de verfoeilijke film Innocence of Muslims en de daaropvolgende misselijkmakende taferelen. Zelf heb ik de film niet gezien maar uit de foto’s en reviews van mensen die het wel hebben gezien kan ik opmaken dat het met vlag en wimpel zou slagen om in het rijtje ‘fails’ te grossieren. In het verscheurde Libië ging een groepje woedende moslims – na bekendmaking van de film – de straten op wat resulteerde in verschillende doden. Sindsdien domineert het beeld van kwade moslims de media. Mannen die hun onderbuik gevoelens niet kunnen bedwingen steken vlaggen met rood doorlopen ogen  in de fik en de media maakt daar graag kliekjes van.

Ook beschermer van het vrije woord Geert Wilders deed een duit in het zakje zoals we die kennen. Hij plaatste de film op zijn website en wekte daarmee de woede van groepen als Sharia4Holland. Kortom: grote chaos, dood en verderf. Het schrijnende is dat de gewelddadige reacties de boventoon voeren. Maar de spelletjes van de media moeten de moslim niet meer verbazen.

Er zijn veel initiateven die niet de voorpagina’s of zelfs de media halen. Waarom zouden de angstvoeders ook? Wereldwijd gingen moslims de straat op om solidair te zijn met de doden en hun afkeer uit te spreken over de gewelddadigheden. Vrouwen en mannen, jong en oud hebben de behoefte om te laten zien dat zij het niet eens zijn met alle gewelddadigheden van mensen die ons geloof deze weken kapen. In verschillende steden van Europa gingen mannen in baard de straten op om met een glimlach te vertellen over onze geliefde Profeet Mohammed (vzmh). Ook deelden zij boekjes uit waarin verhalen en feiten beschreven staan (klik).

Een compleet ander beeld van #muslimrage. Ook hebben prominente geleerden opgeroepen om de kalmte te bewaren en het voorbeeld van de profeet te volgen: het slechte beantwoorden met het goede. Ook riepen prominente geleerden dat de aanvallen op ambassades absoluut niets met de islam te maken hebben (klik). Jongeren riepen elkaar op YouTube op om niet mee te gaan in de woede (klik).

Het meest extreme tegengeluid komt uit Qatarese hoek (klik). De rijke Arabieren achter Al-Noor Holdings hebben plannen om een film van Hollywood-kwaliteit te maken als antwoord op Innocence of Muslims. De film moet een feitelijk beeld over de profeet Mohammed (vzmh) geven. Volgens een bron zou het rijke gezelschap 450 miljoen dollar uittrekken om de film te maken. De nodige wetenschappers en geleerden zijn al opgetrommeld om aan de hand van oude geschriften een verfilming van het leven van Mohammed (vzmh) te realiseren.

Golfstaatjes hebben weleens de neiging om te overdrijven als het gaat om een budget opstellen maar in dezen neem ik het ze niet kwalijk. De film – die overigens de duurste productie dus de beste productie ooit moet opleveren – zal in zes talen verschijnen om de wereld te laten zien wie de profeet nou echt was. Ook worden miljoenen minibiografieën uitgedeeld. Het is overigens nog maar afwachten of het mediabedrijf de plannen voor  de film waar maakt. Eerder werden ideeën groots aangekondigd maar niet uitgevoerd. Maar het zou wat zijn zeg…

Wereldwijd volle bioscopen en miljarden mensen die eens het ware beeld van de profeet Mohammed te zien krijgen. Toch denk ik dat een film, een miljard boekjes en veel mensen die het goede voorbeeld geven niet genoeg is. Zolang er mensen zijn die bij het minste of geringste doordraaien zal al het goede werk teniet gedaan worden. Moslims moeten zich bewust zijn van hun voorbeeldrol en op alle laster en kwaadheden reageren zoals ons opgedragen is: Idfa3 bilati hiya a7san (klik).  Namelijk met het best mogelijke!

Wij zijn en blijven immers het gezicht van ons geloof en onze grote voorbeeld Mohammed (vzmh). Chaos, dood, verderf en woede horen daar niet bij!

 

Bron: MarokkaanseKaas.nl

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App