vrijdag, juni 22, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Human Rights Watch wil onderzoek naar martelingen in Marokko

18-09-2012 Nieuws
Human Rights Watch wil onderzoek naar martelingen in Marokko.
Het zou vooral gaan om ernstige martelingen en politiegeweld tegen activisten van de 20 februari groep. Van de zes activisten werden er vijf veroordeeld tot celstraffen van acht tot tien maanden. De mensenrechtenorganisatie denkt echter dat bekentenissen zijn verkregen door martelingen. Adjunct-directeur van HRW in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, Eric Goldstein, heeft zich uitgesproken over de kwestie.
‘De activisten geven van de 20 februari groep geven aan dat zij gedurende 72 uur te maken hebben gehad met geweld. Ook beweren zij dat ze onder dwang valse bekentenissen moesten tekenen’, aldus Goldstein. Ook zou de rechtbank in Casablanca geen getuigen zijn gehoord om de verdachten te identificeren. Hij eist nu dat de Marokkaanse autoriteiten onderzoek doen naar de vermeende gewelddadigheden.
Hij zegt er wel bij dat Marokko niet in staat is om een eerlijk proces te garanderen wanneer de rechter de ernstige beschuldigingen van gedwongen bekentenissen moet onderzoeken. De Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) zegt dat er bijna zeventig jeugdige activisten vastzitten in de Marokkaanse gevangenissen.
Velen van hen worden aangeklaagd voor het deelnemen aan verboden evenementen. Veel protesten die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden vallen daaronder door het gebrek aan vergunningen.

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App