zondag, mei 20, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Leider extreemrechtse partij: ‘Islam is laatste hoop voor mensheid’

08-11-2013 Nieuws

De voorzitter van de extreemrechtse partij Jobbik in Hongarije heeft enkele opmerkelijke maar duidelijke uitspraken gedaan. Volgens partijvoorzitter Gabor Vona is de islam de laatste hoop voor de mensheid in de duisternis van globalisme en liberalisme.

 

Tijdens de recente parlementsverkiezingen in Hongarije wist de extreemrechtse partij 16,67% van de stemmen te bemachtigen. Voor velen waren de 47 zetels een onverwachte en ongekende score. Daar waar rechtsextremistische partijleiders vooral anti-islam zijn wil Vona niet deze kant op.

Turkije
Na de verkiezingen reisde Vona naar Turkije, waar hij een bezoek bracht aan diverse universiteiten. ‘We komen niet naar Turkije om diplomatieke of economische betrekkingen op te bouwen maar om onze Turkse broeders en zusters te ontmoeten’, zei Vona volgens Islametinfo.fr. De partijleider zei dat het Westen absoluut niet blij is met de warme banden met Turkije en andere landen.

Vona bevestigde ook dat zijn partij geen relatie heeft met andere extreemrechtse Europese partijen die vooral door hun islamofobe houding bekend staan. Met deze uitspraak doelt hij op de Nederlandse PVV, het Franse Front National en de Gouden Dageraad in Griekenland. Volgens Vona heeft de Turkse samenleving – met islamitische normen en waarden – liefde voor familie, respect voor traditie en een sterk gevoel van patriottisme.

‘Een groot voorbeeld voor Hongarije’, aldus Vona.

Laatste hoop
Islametinfo citeerde de partijvoorzitter vervolgens: ‘De islam is de laatste hoop voor de mensheid in de duisternis van globalisme en liberalisme’. Op zijn officiële website heeft hij zelfs een pagina waarin hij tekst en uitleg geeft over zijn visie op de islam en zijn moslimvrienden. Zo gaf hij in 2002 een speech op een Palestijnse tentoonstelling en demonstreerde hij voor de Palestijnse zaak. Een van zijn getuigen bij zijn huwelijk was bovendien een moslim, iets dat zijn tegenstanders woedend maakte.

Tot slot zegt Vona: ‘Ik zeg dit als een rooms-katholieke man. Het succes of falen van de verhoudingen van de islam en Amerika of Israël is niet zo belangrijk voor mij als het belang van de mensheid. Als de islam faalt zal het licht volledig uitgaan. Er zal geen antwoord tegen de duisternis zijn. De geschiedenis zal dan tot een eind komen en er zal geen happy end zijn…’.

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App