woensdag, juni 20, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Marokkaan die aanslag wilde plegen op joden opgepakt

15-03-2012 Nieuws

De politie in Brescia heeft een Marokkaan aangehouden die van plan was de Joodse Tempel in Milaan op te blazen.

De politie in Brescia kwam Mohammed Jermona op het spoor nadat hij disccussies op het internet voerde over jihad. Reden genoeg om hem door te lichten en vandaag aan te houden voor het plannen van terroristische aanslagen. De politie meldt dat Mohammed sinds zijn zesde jaar in Italië woont en buitengewoon veel kennis heeft van computers. Hierdoor was hij in staat om geheime groepen op te richten zodat leden informatie kunnen uitwisselen over bijvoorbeeld explosieven.

De voorzitter van de Islamitische Unie maakt kenbaar dat de jonge Marokkaan geen bekende was in de islamitische gemeenschap. Hij was niet gebonden aan ons gebonden en ging niet naar de moskee. Een vertegenwoordiger van Marokkaanse groepen in Italië liet weten: ‘We weten wel dat de familie van de jongeman in Marokko woont en dat hij graag alcohol dronk. Hij ging veel naar discotheken en niet naar moskeeën of naar bijeenkomsten van de Marokkaanse gemeenschap, zo weet Hespress.

De jongen kon zich volgens de vertegenwoordiger verder vinden in het nazisme. ‘Dit incident leert ons om na te denken over onze kinderen die opgegroeid zijn in Italië en die het slachtoffer zijn van de uitnodiging tot extremisme’, zo besloot hij. Overigens werd in Groot-Britannië een Londense vrouw gearresteerd die bevriend was met de jonge Marokkaan.

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App