zondag, mei 20, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Marokkaanse meisje ondergaat erge vernedering voor klas

29-11-2014 Nieuws
Van leraren verwacht eigenlijk de gehele gemeenschap een behulpzame rol jegens zijn klas. Dat niet iedereen dat begrijpt blijkt uit het onderstaand filmpje.
De docent vraagt de kleine Nadia naar voren te komen en de ‘5’ op het bord te schrijven. Gezien haar leeftijd zou je verwachten dat ze dit onderhand onder de knie heeft maar dat bleek niet zo te zijn. Dat is ook meteen het schokkende aan de beelden. Waarschijnlijk gaat het om een kind uit een arm gezin, dat nu pas op school zit of een leerbeperking heeft. Het zichtbaar bang meisje doet haar best maar krijgt de volle vernedering te verwerken.
Haar docent bespot haar door cynische opmerkingen te maken. Hoewel het meisje de vijf niet kan schrijven ligt de onkunde vooral bij de docent, die haar dat schijnbaar niet geleerd heeft. Vervolgens vraagt hij de giechelende klasgenootjes van het meisje op wat de ‘5’ van Nadia lijkt. ‘Een trap’, roept de een, terwijl een ander ‘misvormd stuk ijzer’, roept een ander.
De video is op Facebook en Twitter vaak gedeeld. Over het algemeen zijn Marokkanen niet te spreken over de behandeling van de kleine Nadia.

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App