<?php the_title(); ?>
vrijdag, maart 22, 2019
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Marokko onderhandelt over aankoop Turkse aanvalshelikopters

24-06-2018 Nieuws
turkseinfo
Zullen de T-129 Turkse helikopters toetreden tot de vloot van de Royal Air Force (FAR)?
Een delegatie van de Koninklijke strijdkrachten bezocht onlangs het hoofdkwartier van Turkish Aerospace Industries in Ankara om te onderhandelen over de aankoop van T-129 aanvalshelikopters., zo meldt marokko.nl

De Koninklijke Strijdkrachten zouden onderhandelen met Turkish Aerospace Industries over de aankoop van deze felbegeerde vliegtuigen. De helikopters zijn zeer gewild bij internationale luchtmacht krachten waaronder Pakistan die eerder dit jaar een bestelling plaatsten voor 30 vliegtuigen van dit type, bericht Lefr360.

Volgens FAR-Maroc, een site die zich specialiseert in defensie, zijn FAR-leden zojuist naar Turkije gereisd om te onderhandelen over de overname van deze gevechtshelikopters die onlangs door Turkije zijn ingezet in de strijd tegen Afrin in Syrië, onder de codenaam “olijftak” waarbij uitstekende veldgegevens worden verkregen.

De verwerving van deze helikopters zal de afschrikkingscapaciteit van de FAR versterken en hun vloot verrijken die voornamelijk bestaat uit verkennings – en gevechtshelikopters Gazelle, Bell 205 , Belle 206, Chinooks, drones Predator (VS) en Eads Harfang (EU).

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App
pagina-content