<?php the_title(); ?>
maandag, februari 18, 2019
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Mustafa Ceceli de nieuwe ster van de Turkse muziekwereld.

06-03-2012 Turks Nieuws

Zijn eerste stap op de ladder van een professionele muziekcarrière zet hij als achtergrondzanger in de Nukhet Duru en Cenk Eren Band. Bij de productie van hun albums komen niet alleen de zangkwaliteiten van Mustafa Ceceli aan de oppervlakte, hij blijkt tevens een begenadigd arrangeur. Deze gave blijft onder Turkse artiesten niet onopgemerkt; al gauw vraagt grote ster Kenan Doğulu hem voor het arrangement van zijn hit Aklım Karıştı. Niet veel later valt hem de eer te beurt voor superster Sezen Aksu onder meer de tophit Gidemem te arrangeren.

 

 

Mustafa Ceceli’s naam is hiermee voorgoed gevestigd en hij besluit zelf een aantal singles op te nemen. Met succes: de nummers Karanfil, Limon Çiçekleri en Unutamam blijken grote hits. Zijn eerste album ‘Mustafa Ceceli’ valt meteen in de prijzen. Niet alleen wordt dit door Kral TV gekozen tot ‘Beste album van 2010’, ook sleept hij de titel ‘Beste mannelijke artiest van 2010’ in de wacht. Daarnaast ontvangt hij de prestigieuze Altın Kelebek Award in de categorie ‘Best Aanstormend Talent van 2010’, uitgereikt door het vooraanstaande dagblad Hürriyet.

 

 

Ook  in 2011 won Ceceli tal van prijzen, het afgelopen jaar was hij de artiest die in Turkije de meeste concerten gaf. Zijn singles, waaronder het nummer Eksik, een duet met Elvan Günaydın, belandden alle in de hoogste regionen van de hitlijsten en er staat een nieuw album op stapel. Mustafa Ceceli bereikte door deze successen de sterrenstatus zowel in Turkije als daarbuiten. Ook in Nederland heeft hij een groeiende schare fans.

 

Zij kunnen hun idool in levende lijve ontmoeten op zondag  22 april in Concertgebouw De Doelen, voor kaarten of voor meer informatie

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App
pagina-content