<?php the_title(); ?>
zaterdag, april 20, 2019
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Ook in Turkije mogelijk om een gezicht te transplanteren.

11-01-2012 Nieuws, Turks Nieuws

Binnen kort is het in Turkije mogelijk om een gezicht te doneren en deze te transplanteren naar een ernstig verminkte patiënt. De Turkse ministerie van gezondheid heeft 4 ziekenhuizen groenlicht gegeven om deze zware operatie te laten uitvoeren. Van de honderd patiënten zijn inmiddels acht gelukkigen geselecteerd om in aanmerking te komen met de behandeling.

 

Het duurt echter zeker nog een jaar voordat de ziekenhuizen klaar zijn om het uit te voeren. Inmiddels is de strijd losgebarsten over wie het snelst de operatie kan aanbieden.

Mocht de operatie geslaagd zijn dan is de patiënt levenslang verbonden aan medicijngebruik voor het immuunsysteem. Tevens bestaat er een realistische kans dat het lichaam het nieuwe gezicht afstoot, waardoor meerdere behandelingen nodig zijn . Een operatie kan wel 24 uur duren, en er zijn drie teams nodig om de operatie te voltooien. Het eerste team moet het gezicht van de donor halen, het tweede team moet de patiënt klaarstomen voor de transplantatie en het laatste team zorgt ervoor dat de patient het nieuwe gezicht krijgt en dat de donor het gezicht van het patiënt krijgt. Het laatste moet vooral voorkomen dat de donor met een bloedig gezicht begraven zal worden.

Deze 8 patiënte worden nu psychologisch klaar gemaakt voor deze operatie. Zij leven nu vooral thuis met een masker en pruik.

Hieronder een beschrijving van de acht patiënten die een transplantatie krijgen:

1. 18 jarige vrouw die getracht heeft om zelfmoord te plegen waardoor ze 50 operaties heeft gehad.
2. 30 jarige man die na een verkeersongeluk zijn rechterdeel van zijn gezicht en kin heeft verloren.
3. 15 jarige meisje die ernstige brandwonden op haar gezicht heeft. Ze loopt nu met een masker en pruik en gaat haar huis niet uit. Ook wel het ergste geval genoemd.
4. 22 jarige man die als baby hete melk over zijn gezicht kreeg.
5. 30 jarige vrouw met brandwonden die ze opliep als kind. Ze heeft inmiddels 40 operaties gehad.
6. 32 jarige gezondheid specialist die door grind op de weg bij een verkeers ongeluk is verminkt. Inmiddels heeft deze patient al 60 operaties gehad.
7. 22 jarige vrouw heeft op haar 13 jarige leeftijd zichzelf in het gezicht geschoten. In negen jaar heeft ze 45 operatie gehad aan kin en bovenlip.
8. Een gewonde soldaat

 

Bron: Sabah

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App
pagina-content