<?php the_title(); ?>
zaterdag, april 20, 2019
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

PKK had kill list voor eigen mensen.

22-01-2012 Nieuws, Turks Nieuws

Politicus Ibrahim Güçlü die de terroristische organisatie PKK goed kent heeft bij de Turkse parlementaire  mensen rechten organisatie een rapport ingediend over PKK. Hierbij trok een zogenoemde ” KILL LIST ”  de aandacht. 

Volgens het rapport blijkt dat er op verschillende datums 25 hooggeplaatste terroristen bij de organisatie zijn vermoord.  Alleen al in 1987 zijn er 67 militanten om verschillende redenen om het leven gebracht.

Volgens  Zaman media  gaat het om in het rapport over de relatie tussen het geheime dienst en de PKK.  De 25 hoge functionarissen van de organisatie  waren mensen die voor het opbouw van PKK of tijdens de groei  jaren hebben gewerkt voor de PKK. Ibrahim Güçlü die het rapport op heeft gemaakt verklaarde ook dat het bevel persoonlijk door öcalan is gegeven om deze mensen om te brengen.

 Aantal namen die in het rapport voorkwamen zijn onder andere van de voormalige voorzitter van HADEP Hikmet Fidan , Sabri Tori. Güçlü die de PKK het Siamese tweeling van Hezbollah noemt  verklaarde verder :”  PKK heeft niks met strijden voor het vrijheid te maken, je kunt voor je vrijheid strijden mits er een bevolking onder druk staat. Niemand in Turkije staat onder druk, iedereen is vrij om te gaan zitten of te staan waar hij/zij wilt. Pkk heeft alleen maar het leven gekost van duizenden onschuldige mensen.

 

Redactie: Turkse.info

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App
pagina-content