zondag, mei 20, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Saoedische geestelijke: ‘Bitcoin is haram’ (video)

10-12-2017 Nieuws

Assim Al-Hakeem, een Saoedische geestelijke, vertelde eerder deze week dat het gebruik van cryptocurrencies zoals Bitcoin volgens de Islamitische wet verboden is, omdat ze “dubbelzinnig” zijn en anonimiteit bieden aan criminelen.

“We weten dat je anoniem kunt handelen in Bitcoins … wat betekent dat het een open poort is voor witwassen, drugsgeld en haramgeld,” zei Al-Hakeem (vrij vertaald) tijdens zijn programma ‘Ask Zaad’.

“Vanaf vandaag is één bitcoin die 0,1 cent waard was nu gelijk aan 11.000 USD. Dit is belachelijk”, zei hij.

“Dit is niet iets fysieks dat je kunt aanraken, het is geen munt, het is geen bankbiljet … het is iets dat virtueel is … het is alsof je je geld in een vacuüm gooit”.

“Bitcoin is naar mijn mening haram, en moslims moeten niet betrokken raken bij dergelijke dubieuze transacties om snel winst te maken, dit is geen Islamitisch concept,” concludeerde hij.

De uitspraak van de geestelijke komt nadat het belangrijkste religieuze orgaan van Turkije ook verordonneerde dat cryptocurrencies onverenigbaar zijn met de Islam omdat hun waarde “open staat voor speculatie” en ze kunnen worden gebruikt in “illegale activiteiten”, meldt Moroccoworldnews.

De video is Engelstalig gesproken:

YouTube link

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App