<?php the_title(); ?>
maandag, februari 18, 2019
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Sarkozy Probeert Gül te ontwijken

20-12-2011 Nieuws

De pr adviseur Ahmet Sever  van president Abdullah Gül probeert al dagen de Franse premier Nicolas Sarkozy telefonisch te bereiken, ondanks alle pogingen ontwijkt Sarkozy een gesprek met de president.

Volgens A.Sever zou het gesprek gaan over de vermeende wetsvoorstel in de Franse parlement  over de zogenaamde genocide in 1915. Abdullah Gül zou hierover met Sarkozy willen spreken en hem er nogmaals op wijzen dat de doorvoering van deze wet, de samenwerking verband tussen de 2 landen ernstig zou schaden. Sarkozy zou allerlei redenen opgeven om niet een telefonisch confrontatie aan te gaan met Abdullan Gül.

Vandaag gaf Gül dus ook een schriftelijk verklaring over deze wetsvoorstel : ” Alle verwijten die niet gebaseerd zijn op de waarheid jegens Turkije en de Turkse volk, zullen wij met alle mogelijke middelen bestrijden ” Daarbij meldde Gül ook dat Frankrijk zonder enige grondige argument en of onderzoek  en zelfs alle onderzoeken tegen te hebben gewerkt deze wetsvoorstel wilt doorvoeren en hij hoopte dan ook dat Frankrijk snel  bij zinnen zou komen en zal afzien van deze wetsvoorstel. :”

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App
pagina-content