<?php the_title(); ?>
zondag, januari 20, 2019
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Turkije pakt misbruik alarmnummer aan

07-08-2014 Turks Nieuws

Turkije pakt misbruik alarmnummer aan.

 

Meldingen met nood hebben minder kans dat ze geen verbinding krijgen met de Turkse alarmcentrale. Dit kan het geval zijn als de alarmcentrale overbezet is door onterechte oproepen.

Alleen in Izmir word er jaarlijks ongeveer 1.1 miljoen keer gebeld met het alarmnummer, hiervan werd er ongeveer maar voor de helft daadwerkelijk de politie ingeschakeld. De andere helft werd enkel geregistreerd.

 

Er worden onnodig veel meldingen gemaakt over onzinnige zaken.

Gemiddeld zijn dat er ongeveer 1.000 per maand. Zoals een dame die heel erg graag wil trouwen en dat de politie haar wellicht kan helpen voor een geschikte kandidaat.

Er worden zelfs meldingen gemaakt dat men op zoek is naar werk.

Ook werd er een melding gemaakt dat iemand de stekker van het tosti-ijzer uit het stopcontact vergeten is en of de politie langs de woning kon kijken.

Wanneer je dit nummer onjuist gebruikt of misbruikt wordt je nummer geregistreerd bij de alarm centrale. Bijna elke telefoon is voor de politie op te sporen, de politie is dus in staat te achterhalen wie er dan een strafbaar feit pleegt.

Dus kan je op basis van deze gegevens kun je tegenwoordig vervolgd worden.

Deze misbruikers zullen dus hard aangepakt worden en kunnen een boete verwachten of een vervolging. De hoogte hiervan wordt bepaald door de officier.

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App
pagina-content