<?php the_title(); ?>
zaterdag, april 20, 2019
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Turkse dienstplicht “Je bent voor niets gekomen” dan maar een foto als herinnering …

03-01-2012 Nieuws, Turks Nieuws

Het is 2012 en de nieuwe wet voor de Turkse dienstplicht die de Turkse premier Erdogan heeft aangekondigd is momenteel ingegaan . De wet zorgt er onder andere voor dat de verkortte opleiding van 21 dagen niet meer verplicht word gesteld.

Nu de verkortte dienstplicht is afgeschaft zijn er nog  steeds onduidelijkheden voor sommigen.

Zo zijn er aantal mannen die zich hebben ingeschreven voor de 21 dagen dienstplicht alsnog naar het legerbasis in Burdur vertrokken. Maar eenmaal aangekomen krijgen ze te horen dat ze voor niets zijn gekomen.

 

Dit is de Duits-Turkse  Yücel A, Gürsoy A. en  Mustafa Ö. overgekomen. Deze  heren  vonden het zonde om met lege handen naar huis te gaan en hebben foto’s laten maken in een leger uniform. Meestal worden deze foto’s gemaakt nadat de dienstplicht is vervuld als aandenken.

We hebben ons werk laten liggen om de dienstplicht uit te voeren omdat we een brief ontvangen hebben van de ministerie van Defensie. Hierin werd ons  meegedeeld dat  we ons dienstplicht moesten vervullen. We waren enorm verrast toen we vernamen dat we ons voor niets hadden gemeld in Burdur en ook de Turkse consulaat heeft ons niet op de hoogte gesteld over de ontwikkelingen.

Dit is voor de mannen  een reden geweest om een klacht in te dienen over het consulaat die hen  niet genoeg geïnformeerd heeft over de recente ontwikkelingen.

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App
pagina-content