zondag, mei 20, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Turkse premier gaat Marokko bezoeken

01-06-2013 Nieuws

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan bezoekt Marokko op 3 en 4 juni.

Dat melden officiële bronnen in Rabat, meldt persbureau AFP. Erdogan zal tijdens zijn bezoek vooral spreken met politieke figuren maar ook met economische ambtenaren. De bron liet weten dat Erdogan een delegatie met 300 zakenlieden meeneemt uit verschillende sectoren. Op politiek niveau zal hij met zijn Marokkaanse collega Abdelilah Benkirane praten, die net als Erdogan aan het hoofd staat van een gematigde islamitische regering.

Uiteindelijk zal Erdogan begin juni ook naar Algerije en Tunesië gaan. Voor de Turkse premier is het bezoek aan Marokko zijn eerste nadat Ahmed Davutoglu Marokko al eens bezocht in november 2011. Daarna bezochten verschillende ministers elkaar.

Over de Marokkaans-Turkse samenwerking verschijnen niet veel berichten maar de twee landen hebben in 2004 een vrijhandelsovereenkomst getekend die voorziet in handel in de industrie en in landbouwproducten. Deze overeenkomst zorgde er onder meer voor dat de handel tussen beide landen omhoog schoot.

Zo handelden Marokko en Turkije in 2003 nog voor 500 miljoen dollar terwijl dat in 2011 3 miljard dollar bedroeg volgens de meest recente en officiële cijfers.

 

 

Bron

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App