zondag, mei 20, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Turkse voetbalvrouwen bakken er niets van

23-09-2012 Sport

De voetbalvrouwen van het Turkse nationaal elftal hebben in 10 wedstrijden maar 9 keer verloren.

 

Tijdens de groepsfase hebbend e Turkse vrouwen 9 van de 10 wedstrijden verloren. Hiermee zijn ze meteen ook uitgeschakeld voor de Europese Kampioenschap voor vrouwen.

Dikke nederlagen waren het, er zat zelfs een 17-0 in tegen Duitsland. Ook wist Spanje Turkije 2 keer flink te vernederen ( 10-1 ). Met deze uitslagen is Turkije op een laatste plek geëindigd.

In totaal mocht de keeper van Turkije 48 keer de bal uit het net vissen, de spitsen wisten echter maar 4 keer te scoren over de 10 wedstrijden. Dit brengt ons op een mooie statistiek van 4,8 doelpunt tegen per wedstrijd.

Alleen tegen Kazachstan werd er gelijk gespeeld en dit was meteen het beste resultaat tot nu toe in de groepsfase. Het lijkt erop dat de kam erdoorheen gaat en dat we een geheel nieuwe selectie kunnen verwachten van de nieuwe generatie.

Trainer Ogun Temizkanoglu gaf tijdens een pers conferentie aan dat we een nieuwe team kunnen verwachten. Ook gaf de ex voetballer aan dat de Turkse clubs zich langzamerhand moeten bezig houden met een vrouwencompetitie. Alleen met deze veranderingen kunnen de vrouwen van Turkije ooit nog kans maken op een goede resultaat.

 

http://turksesport.nl

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App