dinsdag, mei 22, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Vader Marokkaans meisje dat zelfmoord pleegde doet verhaal

14-03-2012 Nieuws
Gisteren verscheen in de Marokkaanse media een treurig bericht van een meisje dat met haar verkrachter trouwde en zelfmoord pleegde.
Vandaag verscheen op Hibapress een interview met de vader van de 16-jarige Amina die zelfmoord pleegde. Zij trouwde met haar verkrachter op aanraden van de rechtbank. Amina trouwde op 16-jarige leeftijd met de man die haar een jaar eerder verkrachtte. Hassan Filali zegt daarover: ‘Amina kreeg een bruidsschat van 5000 dirham waarna ik met haar naar het huis van haar echtgenoot ging. Verder was er geen bruiloft of feest voor Amina’.
De vader verklaarde dat hij net als haar moeder wist van de mishandelingen die hun dochter onderging bij haar echtgenoot. Haar moeder vertelde haar echter geduldig te zijn tot haar man bijdraait. Hassan deed uiteindelijk wel aangifte van de mishandelingen maar het kwam niet tot een aanklacht. ‘Er werden slechts medische testen gedaan door de Koninklijke Gendarmerie’, zo verklaarde de vader.
Op de vraag wat er daarna gebeurde antwoordde de vader als volgt: ‘Amina ging naar de markt en kocht daar rattengif. Zij nam het gif vervolgens in om aandacht te trekken voor haar zorgwekkende situatie, en niet om zelfmoord te plegen. Nadat Amina het gif consumeerde en viel bracht haar schoonfamilie haar in eerste instantie naar mijn huis en vervolgens naar het ziekenhuis. Deze vertraging heeft haar het leven gekost.’

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App