vrijdag, juni 22, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Vele Turken nemen afstand van de Turkse nationaliteit

07-03-2012 Turks Nieuws

De nieuwe wetgeving, die in Turkije is ingevoerd, om de dienstplicht af te kopen was voor vele Turkse inwoners in Duitsland de aanleiding geweest om afstand te nemen van de Turkse nationaliteit.
Hoeveel inwoners er voor de Duitse nationaliteit hebben gekozen wegens deze toepassing is niet exact bekend.
Volgens Selim Çukurkaya, werkzaam bij de Turkse consulaat in München, is de keuze om de Turkse nationaliteit te laten vervallen één van de meest verzochte aanvragen.

Voordat de nieuwe wetgeving inging werden er per dag 2-3 aanvragen behandeld van burgers die afstand wilden doen van hun Turkse nationaliteit.

De werkdruk op de Turkse consulaat is in de afgelopen periode enorm gestegen nadat de nieuwe wetgeving is ingevoerd. Hierdoor werd het noodzakelijk om de werktijden op het consulaat te wijzigen om de aanvragen tijdig te kunnen behandelen.
In de afgelopen 2,5 maand zijn er maar 7 of 8 aanvragen ingediend om de militaire dienstplicht te vervullen.

De 25 jarige Ümit Gündüz heeft zijn dienstplicht uit laten stellen tot zijn 38 jarige leeftijd. De afkoopsom van 10 duizend euro vindt hij ook erg hoog en de kans dat hij voor de Duitse nationaliteit uiteindelijk zal kiezen is groot en onvermijdbaar. Momenteel wacht hij nog af hoe deze situatie zich in de komende jaren verder zal ontwikkelen.

In Duitsland hebben er in 2010 in totaal 101.570 inwoners in Duitsland afstand genomen van hun eigen nationaliteit en gekozen voor de Duitse nationaliteit. Hiervan zijn 26.192 van Turkse afkomst. In het jaar 2009 zijn dit 24.647 inwonders van Turkse afkomst geweest die hun Turkse paspoort inleverden. Binnenkort worden de nieuwe statistieken bekend gemaakt voor het jaar 2011.  Naar verwachting zullen de getalen veel hoger liggen dan de jaren voorheen.

 

Redactie:Turkse.info

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App