zondag, mei 20, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

‘Verkrachter van Kenitra’ vast, en nu?

07-08-2013 Nieuws

Daniel Galvan Fina is na een kortdurende periode van vrijheid weer achter slot en grendel gezet.
De afgelopen week is er veel ophef ontstaan na de koninklijke gratie voor een veroordeelde pedofiel. Daniel Galvan Fina zat ruim een jaar vast toen hij vrij kwam. Veel eerder dan de dertig jaar die de rechter in Marokko hem oplegde voor het seksueel misbruiken van elf kinderen. Koning Mohammed VI besloot om de gratie in te trekken en stelde dat hij niet is ingelicht over de duivelse daden van de pedofiel, zo meldt Turkse forum .

Na het intrekken van de gratie besloten de Spaanse autoriteiten om Fina op te sporen en op te pakken. Een rechter heeft vandaag besloten om zijn voorarrest te verlengen maar het is nog niet helemaal duidelijk wat Marokko en Spanje van plan zijn.

Risico van vluchten
Rechter Fernando Andredu besloot om het voorarrest te verlengen omdat er kans is dat de pedofiel het hazenpad kiest in afwachting van zijn proces of eventuele uitlevering aan Marokko. Ook de ernst van de misdaden telden volgens staatspersbureau MAP mee.

En verder?
Marokko wil de pedofiel graag terug hebben en onderzoekt de mogelijkheid om een uitleveringsverzoek in te dienen. Gezien de goede onderlinge band en uitleveringsverdragen is de kans op slagen aanwezig. Marokko heeft nu veertig dagen de tijd om documenten in te dienen ter ondersteuning van het uitleveringsverzoek. De Spaanse pedofiel met een Iraakse achtergrond heeft logischerwijs geen zin in een uitlevering aan Marokko.

Hij heeft dan ook niet nagelaten om deze wens duidelijk te maken tegenover rechter Andredu. Vanaf vandaag praten de minister van Justitie Mustapha Ramid en de Directie voor Strafrechtelijke Zaken en Gratie over de terugkeer van Galvan in Marokko. Ook de Spaanse justitie gaat zich ‘bezinnen’ voor de bekendmaking van de uitspraak. De verdediging van Galvan heeft drie dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen de detentie van Galvan.

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App