vrijdag, juni 22, 2018
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Vrouw 71 doneert nier aan haar echtgenoot van 66

12-03-2012 Turks Nieuws

 

Mehmet Sela (66) die al 25 jaar kampt met nier problemen en al talloze operaties achter de rug heeft is eindelijk verlost van al zijn pijn. Dankzij zijn vrouw Behiye Sela (71).
Mehmet Sela en zijn vrouw Behiye Sela zijn al bijna 50 jaar getrouwd, Mehmet die al 25 jaar met nier problemen kampte wachtte op een  geschikte donor en dat bleek zijn eigen vrouw te zijn. Na onderzoek bleek dat de nier van zijn vrouw geschikt was voor de 66 jarige Mehmet Sela. Behiye Sela bedacht zich geen moment en gaf haar nier aan haar man :” Toen ik dacht dat alles voorbij was en ik het einde naderde, schoot mijn vrouw mij te hulp. Ze zei :” We hebben alles in het leven gedeeld, van elkaar gehouden en elkaar in goede en slechte tijden trouw beloofd , het is niets anders dan normaal dat ik je mijn nier geef ”

Mehmet Sela vader van 10 kinderen en 36 klein kinderen acht zich een geluksvogel. Naast zijn vrouw hebben ook zijn kinderen voorgesteld om een nier af te geven aan de 66 jarige Mehmet Sele maar zij hadden niet de geschikte nier :” Er wachten zo veel mensen op een donor, mijn vrouw en mijn kinderen hebben zich voor mij willen opofferen. Ik zal ze eeuwig dankbaar zijn ”

Sela die dacht dat er op latere leeftijd een transplantatie niet mogelijk zou zijn kwam er achter dat het nonsens was en het gewoon mogelijk is. : ” Ik was erg blij toen ik hoorde dat het gewoon kon hier in Antalya” Het leven is heel hard, sommige leven 110 jaar gezond en wel en sommige overlijden op 20 jarige leeftijd, ik wilde leven en mijn vrouw schonk mij leven”

Behiye Sela die niet alleen door het leven wilde gaan gaf één van  haar nieren aan haar man. De operatie die uitgevoerd is door Prof. Dr. Alper Demirbas meldde dat man en vrouw het goed maken en zullen herstellen.

 

Turkse.info

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App