<?php the_title(); ?>
maandag, februari 18, 2019
TurkseInfo.nl- Turks nieuws over Turkije voor Turken

Vrouw leerde pas op haar 22ste lopen

04-01-2012 Turks Nieuws

Door een aangeboren afwijking had de vrouw alle moeite van de wereld met lopen. Zij besloot om naar Samsun te vertrekken en daarom hulp te vragen. Daar kreeg ze rehabilitatie behandelingen en na maandenlang oefenen is het haar gelukt. Cansu Öngel is dolgelukkig met haar genezing: ‘Na mijn geboorte kreeg ik een afwijking in mijn hersenen. Voor de behandeling ben ik drie steden afgegaan en heb zeven ziekenhuizen bezocht maar deze konden me niet helpen’.

 

In een particulierenziekenhuis vond ze echter haar geluk. Daar hebben ze haar zowel fysiek en mentaal onder handen genomen. Haar heupen en beenspieren waren zwak en konden nauwelijks iets aan. De oefeningen die ze deed moet ze elke dag herhalen, anders kan ze weer in haar oude situatie belanden. ‘Ik droom al mijn hele leven van een genezing. Naast de behandeling moest ik ook een operatie ondergaan. Nu dat achter de rug is verheug ik me erop om touwtjes te springen of met een bal te spelen.’

 

De moeder van Cansu zegt blij te zijn dat ze haar dochter eindelijk haar eerste stappen ziet maken. Iets wat ze gemist heeft toen ze nog klein was.

Like this Article? Share it!

Powered by Live Score & Live Score App
pagina-content